http://mamaacademynederland.nl/register-docenten-babymassage/

Babymassage is afkomstig uit India, waar baby's dagelijks gemasseerd worden. Daar heet de massage Shantala, een ritmische massage waarin je met liefde en aandacht je baby verzorgt. Zowel voor baby als ouder is babymassage ontspannend, verbindt en draagt het bij aan de gezondheid en ontwikkeling van je baby. De massage activeert de zintuigen en voelt je baby zich meer geborgen en ontspannen. Het stimuleert de spijsvertering in de darmen, wat verlichting geeft bij darmkrampjes. Ook slapen de baby's vaak beter en langer na een massage. Je kan starten met de cursus als je kindje 6 weken oud is.

De voordelen van babymassage op een rijtje;

- verbetert band tussen kind en ouder

- beter slapen

- minder last van darmkrampen en obstipatie

- minder huilen of onrustig

- positieve invloed op de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling

- verbetert het immuunsysteem, doorbloeding en ademhaling

De cursus bestaat uit drie lessen van 1,5 uur voor kinderen van 6-12 maanden of 4 lessen van ongeveer 1 uur voor kinderen vanaf 6 weken-6 maanden, waarbij stapsgewijs de massagegrepen aangeleerd wordt en herhaald. Daarnaast leer je nog wat gymnastiekoefeningen en krijg je nog wat tips en informatie over darmkrampjes, taal van huilen, tillen &dragen. Aan het eind van de les drinken we samen nog een kop thee.

Kosten cursus; 3 lessen van 1,5 uur of 4 lessen van +/- 1 uur, inclusief reader+flesje massageolie+thee             €80

Let op: Deze babymassagecursus wordt een op een gegeven!

Recensies;

"De babymassage: Leuke lessen, het samen zijn, samen doen en vooral samen genoten! Bedankt"! (Marieke)

"Babymassage is echt heerlijk, de kleine wordt er zen van, maar moeders ook"! (Ragonda)NIEUW!! Cadeaubon babymassagecursus t.w.v. €80 als origineel babyshower, kraam of moederdag cadeau!! Bestellen kan via esthermvdberg@gmail.com en/of info@yogastudio-dezonnegroet.nl